Нишикори вярва в чудото срещу Джокович (превю)



07-09-2018 14:55 | Станко Димов

Много от играчите признават, че понякога от една загуба можеш да научиш повече, отколкото от победа. За Новак Джокович поражението от Нишикори на полуфиналите на US Open 2014 със сигурност отговаря на правилото, защото в този момент сърбинът изоставаше с 1-2 в преките двубои с японеца. От тогава насам обаче Джокович спечели последователно 13 дуела с Нишикори и вече води убедително с 14-2 в преките срещи (виж Head to Head тук).

„Имам няколко чисти победи над него, но имаме и много двубои, особено на клей, които се решиха във финален сет, които се решиха от няколко точки“, коментира Джокович.

„Няколко пъти се срещахме в Рим. Тази година той беше много близо до победата там. Имам много добри показатели срещу него, но той играе бързо и ме кара да бъда внимателен от първото разиграване в двубоя. Наясно съм, че трябва да бъда на ръба на възможностите си, за да го победя, особено в разиграванията от основната линия“.

Този сезон двамата се срещнаха три пъти, за последно на четвъртфиналите на Уимбълдън, където Новак се наложи и впоследствие спечели титлата.

Триумфът в Лондон окрили Джокович, който няколко седмици по-късно спечели трофея в Синсинати и стана първият в историята, който има титли от всички 9 Мастърс турнира. Формата, която демонстрира Ноле в последно време му отреди позицията на топфаворит на US Open.  

След като пропусна US Open миналата година и Australian Open тази заради проблеми с китката, Кей Нишикори постепенно намери играта, която го изведе до финал на US Open преди 4 години.

28-годишният японец сподели, че играе без напрежение и не мисли за позицията си в ранглистата в момента. Той трябва да покаже най-добрия си тенис, ако иска да повтори успеха от 2014, когато победи Джокович на полуфиналите.

„Да, бях забравил за този мач“, пошегува се японецът. „Винаги съм пазил добри спомени от този турнир. Битката с Джокович (през 2014) беше страхотна. Със сигурност този двубой ми вдъхва увереност. Новак е много силен от основната линия. Той почти няма слабости в играта си. Стабилен е и от двете страни на игра. Може да играе агресивно, подобрил е значително началния си удар. Мода да кажа, че е подобрил всичко“.

Двубоят Нишикори – Джокович е с начален час не преди 0:30 часа, като преди тях на централния корт ще играят Рафаел Надал и Хуан Мартин Дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини