Надал очаква епичен сблъсък с Дел Потро



05-09-2018 12:49 | Станко Димов

Епична. Това е единственият начин да бъде определена победата на Рафаел Надал над Доминик Тийм с 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4), 7:6 (5) на четвъртфиналите на US Open. Маратонският двубой продължи 4 часа и 49 минути и приключи в 2:04 след полунощ местно време.

„Беше болезнено във всяко едно отношение“, коментира Надал след последната точка в двубоя. „Изключително щастлив съм, че се класирах за полуфиналите. На Уимбълдън загубих в двубой като този (падна в 5 сета от Новак Джокович), днес победата беше за мен. Борих се до последно“.

Световният №1 оцеля след 74 печеливши удара от ракетата на Тийм и достигна до полуфиналите в Ню Йорк за седми път в кариерата си, регистрирайки 12-ата си последователна победа в турнира.

За втора поредна година Рафа ще играе на полуфиналите срещу Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът е в невероятна форма, като от началото на турнира е загубил само един сет.

„Ще бъде много тежко. Той е страхотен тенисист, без значение на каква настилка играе. Но предизвикателството да играя срещу него на хард корт е много по-голямо за мен, отколкото когато играхме на клей на „Ролан Гарос“. Наясно съм, че той играе силно. Наясно съм, че трябва да играя на най-високо ниво, за да запазя шансовете си за успех. Фокусиран съм в опита си да направя точно това“.  

Надал води с 11-5 победи в преките двубои с Дел Потро. Двамата се срещнаха по-рано през сезона на Уимбълдън и „Ролан Гарос“, като и в двата случая победата отиде на сметката на Матадора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини