Рафа Надал оцеля след брутален петчасов мач



05-09-2018 10:31 | Tennis24.bg

Световният №1 Рафаел Надал пречупи Доминик Тийм в пет сета в невероятно оспорван и красив мач от четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Двамата тенисисти изиграха най-вълнуващия двубой в тазгодишното издание на турнира от Големия шлем, който продължи 4 часа и 54 минути. Последната дума обаче бе за Матадора, който продължава успешно защитата на трофея от миналата година.

Тийм спечели началния сет с категоричното 6:0 за 26 минути, но Надал отговори по шампионски и взе следващите два с 6:4, 7:5. В четвъртия сет се игра тайбрек, в който австриецът поведе с 3-0, после с 6-3 и се възползва от втория си сетбол.

В решителната пета част тенисистите бяха безгрешни на свой сервис и отново се стигна до тайбрек. В 11-ия гейм Надал бе близо до пробив, след като поведе с 40:0, но Тийм показа невероятна психика и спаси подаването си. Този тайбрек започна с минипробив на Надал, който се оказа и единствен. Надал поведе с 6-5 и имаше мачбол на сервис на Тийм, който успя да оползотвори и сложи край на тази невероятна битка на корта.

Това бе 11-и мач между двамата и Рафа вече води с 8-3. Преди няколко месеца те играха и на финала на „Ролан Гарос“, където Надал записа сравнително по-лесен успех с 3:0 сета.

В предпоследната фаза испанският левичар ще играе с победителя от 2009 г. Хуан Мартин дел Потро, който се наложи над представителя на домакините Джон Иснър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини