Григор Димитров се размина с основната схема в Маями



21-03-2011 01:21 | Николай Драгиев

Григор Димитров остана на само едно място от директно попадане в основната схема на супертурнира от категорията "Мастърс 1000" в Маями. Българинът обаче ще бъде поставен под номер 1 в квалификациите. Там той стартира срещу Рик Де Вуст (ЮАР). Двамата играха един срещу друг наскоро в Дубай и победата бе за българина - 6:1, 7:6.

 

ВИЖТЕ СХЕМАТА НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ!

 

За да се класира в основната схема Гришо има нужда от общо две победи. Съперник за втория му двубой ще бъде излъчен в сблъсъка между опитните Михал Пшисежни (Полша, №112) и олимпийския медалист Николас Масу (Чили). Дребничкият чилиец е извън топ 200 и получи "уайлд кард". Той наскоро игра за страната си в турнира за Купа "Дейвис". Полякът Пшисежни е опасен съперник, но пък е в слаба форма от началото на годината.

 

Така българинът е фаворит за класиране в основната схема. Ако го стори, той не само ще се класира сред най-добрите в борбата за 3,6 млн. долара награден фонд, но и ще прибави 16 точки за световната ранглиста, където е 70-и.

 

В понеделник вечерта пък ще се проведе тегленето на жребия за основната схема при мъжете и жените. Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще бъде поставена, също както бе и в Индиън Уелс.

Гришо стартира днес не преди 18,30 часа българско време в Маями.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини