Федерер предупреди Пике да внимава какво говори



31-08-2018 17:04 | Tennis24.bg

На пресконференция на US Open, Роджър Федерер коментира промените, които ще настъпят в световната група на Купа „Дейвис“ догодина.
Припомняме, че от 2019-а година в елита на надпреварата ще участват 18 състава, а шампионът ще бъде излъчен в рамките на седмица след края на сезона.

Турнирът ще разчита на финансовата подкрепа на компанията „Космос“, чийто основател и президент е футболистът на Барселона и на испанския национален отбор Жерард Пике.

„За нас тенисистите е малко странно и забавно да видим футболист в нашия свят. Той (Пике) трябва да внимава какво казва. Купа „Дейвис“ не трябва да се превръща в Купа „Пике“, коментира Федерер.

„Всеки си защитава тезата и всеки знае какво е най-добре за спорта: Купа „Дейвис“, „Лейвър Къп“,АТП, играчите. Трябва да се седне около масата и да се обсъдят идеи“, добави швейцарецът.

Федерер започна силно участието си на US Open и в първите два кръга не загуби сет. Следващото препятствие пред швейцареца обаче е Ник Кириос, което гарантира емоции и заряд на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини