Шарапова продължава след чист успех



Шарапова продължава след чист успех
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-08-2018 08:20 | Tennis24.bg

Мария Шарапова се класира за третия кръг на US Open в последния мач от вечерната сесия в четвъртия ден на надпреварата.

Бившата водачка в световната ранглиста се справи с 2:0 сета - 6:2, 7:5, над непоставената румънка Сорана Кърстя и си осигури среща с десетата поставена в схемата Елена Остапенко в следващия етап.

Първият сет започна драматично за Шарапова, която трябваше да спасява четири точки за пробив в маратонския първи гейм, но успя да се справи и на свой ред проби още в следващия гейм. Тя затвърди този пробив след ново маратонско свое подаване, в което спаси нови две възможности за пробив и дръпна с 3:0.

Всичко вървеше по график за нея в тази част, а тя реализира и още един пробив за крайното 6:2 в него и поведе с 1:0 сета. Макар резултатът да беше убедителен, битката беше равностойна, а това си пролича във втората част.

В него Кърстя реализира най-после пробив още в първия гейм. Впоследствие имаше проблем да го затвърди, но го стори все пак, спасявайки два брейкбола. Шарапова обаче продължи да натиска на подаването на съперничката си и в следващите си два сервис-гейма Кърстя едва се спаси. Но го направи и продължи да води при 4:2.

Но все пак румънката капитулира в осмия гейм и Маша изравни за 4:4, но на свой ред се пропука при подаването си и пак Кърстя беше напред с пробив. Но не за дълго. Сервисът на румънката продължаваше да ѝ създава проблеми и тя пак не успя да вземе подаването си и Шарапова обърна развоя до 6:5 с изравнен брой пробиви.

Рускинята сложи точка на спора отново на подаване на съперничката си и реализира още първия си мачбол за крайното 7:5 и продължи напред. Този късмет нямаше една от фаворитките Каролине Вожняцки, която преклони глава пред Леся Цуренко след 4:6, 2:6.

Двете изиграха равностоен мач, в който сервисът на втората в схемата въобще не работеше и това в крайна сметка ѝ коства ранното отпадане. Цуренко пък ще срещне в третия кръг непоставената Катерина Синякова и може да продължи с още похода си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини