Вавринка: Винаги съм играл трудно срещу Димитров



27-08-2018 14:59 | Tennis24.bg

Стан Вавринка и Григор Димитров ще се изправят един срещу друг тази вечер в 19:00 часа в първия двубой от програмата на централния корт „Артър Аш“ на US Open 2018. Швейцарецът, шампион в турнира от 2016 година, изрази увереност, че е готов да се справи с 8-ия поставен Димитров.

„Труден двубой още в първия кръг. И двамата искаме да стигнем далеч в турнира. Чувствам се добре, играх много през последните седмици. Намерих увереността, която ми липсваше. Показвам прогрес на тренировките и се чувствам готов, включително физически”, сподели Вавринка.

За последно двамата се срещнаха на старта на Уимбълдън, където швейцарецът се налижи с 3:1 сета.

„Тази победа ми вдъхна кураж, защото винаги съм играл трудно срещу него. Но мачът в понеделник ще бъде различен. Той може да е научил нещо от загубата. Аз се чувствам добре, но всичко може да се случи. Принципно се чувствам по-добре в турнирите от Големия шлем, но все още се намирам в преходен период. Отне ми една година, за да се почувствам добре физически”, допълни носителят на 3 титли от Големия шлем.

Победителят от срещата Вавринка – Димитров ще срещне във втория кръг тенисист от квалификациите – американеца Колин Алтамирано или французина Юго Умбер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини