Логично: ATP определи Григор - Вавринка за топмача на първи кръг



24-08-2018 12:02 | Tennis24.bg

Официалният сайт на ATP определеи двубоя от първи кръг на US Open между Григор Димитров и Стан Вавринка за най-интересния сблъсък на старта на Откритото първенство на САЩ.


Макар и поставен под №8 в схемата, Димитров имаше нещастието да изтегли на жребия именно шампиона от 2016-та година за първия си мач. 


"Да, отново. Само два месеца, след като двамата се срещнаха на старта на Уимбълдън, двете звезди ще се премерят сили отново в първи кръг на US Open. И този път се очертава да бъде дори по-интересен. Вавринка, завърнал се след две операции, победи Димитров в Лондон на най-слабата си настилка. И макар да се намира под №101, шампионът от Ню Йорк от 2016-та показва много по-добър тенис от това, което издава ранкинга", отчитат експертите от ATP и припомнят формата му от последните седмици.


"Действащият шампион от финалния "Мастърс" Димитров показа прогрес в сезона на хард, достигайки до първи четвъртфинал от април насам и притискайки максимално бъдещият шампион Джокович в трисетовия им мач в Синсинати. Българинът ще е жаден за реванш след загубата на Уимбълдън, а ако успее, ще увеличи статистиката на директните им мачове на 5:3 победи", добавят от ATP.


"Ще бъде интересно да се види кой ще контролира точките в Ню Йорк. В своята най-добра форма Димитров сервира добре, а атлетизмът му позволят да взима топката рано и да се движи към мрежата. Но Вавринка, който се доближава до най-добрия си тенис, може да удря мощни удари срещу всеки в света, особено с впечатляващия си бекхенд с една ръка. Победителят ще играе с квалификант във втори кръг", добавят анализаторите.


От ATP обръщат внимание на още четири мача от първи кръг, които събуждат голям интерес. Това са изцяло испанските сблъсъци Рафаел Надал - Давид Ферер и Фернандо Вердаско - Фелисиано Лопес, както и мачовете Адриан Манарино - Франсис Тиафо и Карен Хачанов - Алберт Рамос. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини