Род Лейвър отписа Федерер за US Open



Род Лейвър отписа Федерер за US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-08-2018 14:47 | Станко Димов

Род Лейвър изрази съмнение, че Роджър Федерер ще има сили да спечели US Open за първи път от 10 години насам. Австралиецът винаги е бил сред най-големите почитатели на Маестрото, но в момента е на мнение, че фаворити за трофея в Ню Йорк са Рафаел Надал и Новак Джокович, които спечелиха подгряващите турнири в Канада и Синсинати.

„US Open е сред най-тежките турнири. Понякога се налага да играеш 5 сета, за да спечелиш един двубой. А ако му се наложи (на Федерер) да изиграе 7 такива мача?“, каза Лейвър.

„Шансът на Федерер ще бъде на лице, ако той успее да преодолее първите кръгове бързо, в неговия стил, без да губи сет. Тогава той ще бъде различен играч. Той е на 37 години, подготвен е. Но всички видяхме какво се случи в Синсинати, когато му се наложи да изиграе два двубоя за един ден. Времето го повали. На финала Новак беше по-добрият играч, но Федерер просто беше изцеден, той бързаше да приключи всяка точка“, коментира австралиецът.

Лейвър е категоричен, че не само Надал и Джокович могат да създадат проблем на Федерер в Ню Йорк. „Кевин Андерсън (бел.ред. финалист от миналата година) може да бъде черен кон. Дел Потро (бел.ред. шампион от 2009) също притежава играта, за да се справи с Федерер – силни сервиси, силен форхенд и добър ретур. На 37 години на Федерер няма да му е лесно да връща сервисите на Дел Потро“, каза още Лейвър.

Последният за сезона турнир от Големия шлем започва в понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини