Григор от Ню Йорк: Няма време за почивка (видео)



21-08-2018 12:06 | Николай Драганов

Григор Димитров ще влезе като №8 в схемата на US Open през следващата седмица, за да запише своето седмо участие в основната схема на последния за годината турнир от Големия шлем.


Гришо засега не успява да повтори отличното си представяне от миналия сезон, но последната част от сезона традиционно е силна за него, а в Ню Йорк всичко може да се промени при добро представяне.


Българинът вече е там и се подготвя на място за началото на турнира, който започва на 27 август и ще продължи до 9 септември. Добра новина за Димитров е, че той има само 45 точки за защита от миналата година, когато в първи кръг победи 210-тия в света Вацлав Шафранек, но във втори загуби в три сета от младия Андрей Рубльов. 


В досегашните си шест участия в основнаха схема на US Open Гришо никога не е преодолявал четвърти кръг, до който достига два пъти - през 2014-та, когато е спрян от Гаел Монфис и през 2016-та, когато губи тежко от световния №2 Анди Мъри. 


Откритото първенство на САЩ е и турнирът, в който Димитров най-дълго чака за своята първа победа в основната схема, която идва след четири участия - едно само на ниво квалификации и три загуби в първи кръг, преди през 2014-та в първи кръг да бъде победен Райън Харисън, а след това и Дуди Села и Давид Гофен.


Димитров се надява през тази година да има шанса да подобри най-доброто си представяне досега, а за целта се подготвя активно. На публикувано в социалната мрежа Instagram видео се вижда, че Гришо тренира своя бекхенд с треньора си Дани Валверду.


"Няма време за почивка", е написал Гришо под видеото, което е коментирано от над 200 души и харесано от над 100 000 потребители на Instagram. 

 

No days off. @usopen

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on Aug 20, 2018 at 9:39am PDT

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини