Федерер: Беше ужасно, но всичко е наред



20-08-2018 10:23 | Николай Драганов

Роджър Федерер допусна категорична загуба във финалния двубой в Синсинати, след като бе победен с 4:6, 4:6 от Новак Джокович. Резултатът дори не е толкова изразителен, колкото беше голяма разликата в нивото на двамата. 


Маестрото допусна нетипичните за себе си 39 непредизвикани грешки, включително цели 20 от форхенд страната. След поражението Федерер не спести похвалите си за Джокович, а също така коментира своето представяне, като беше силно критичен.


"Поздравления за Новак, който написа история днес. Това е невероятно усилие - не само днес, но през цялата кариера, за да стигнеш до тук. Невероятно постижение. Трябва да си много горд, добра работа", обърна се Федерер към своя съперник след мача.


"Определено не беше най-добрият ми ден на ретур", призна Федерер, който спечели едва 4 от 18 точки, разиграни при втори сервис на Джокович. "Това е. Беше просто ужасно. Но е окей. Той сервираше добре. Да пропусна всеки един втори сервис от форхенд, изобщо не знам какво беше това. Дори не искам да мисля за причините защо се случи. Просто се случи. Новак тотално заслужаваше победата днес. Аз не играх достатъчно добре. Но всичко е окей. Добра седмица, но съм щастлив, че свърши и имам нужда от почивка. Така че, всичко е наред", обобщи емоциите си Маестрото.


Помолен да сравни усещането от тази загуба и поражението от Кевин Андерсън на Уимбълдън, Федерер отговори: "Срещу Андерсън беше различно. За три сета бях в мача. Не получавах асове в ляво, дясно и центъра, както срещу Новак. Честно казано, днес усещането беше по-лошо. Краката ми не се движеха. Може би късните завършеци на мачовете в последните дни имат нещо общо. Разочароващо е, но предполагам за съжаление такива мачове просто се случват понякога. Но днес пресконференциите трябва да са посветени на Новак, който е велик шампион, а не да си говорим за пропуснатите ретури при втори сервис. Питайте каквото искате, но това трябва да бъдат заглавията - той направи история. Надявам се, че той е невероятно щастлив, защото това е невероятно постижение". 


Федерер се представи слабо в неделния финал в Синсинати, но това все пак е шести финал за него в осем турнира, в които е участвал през 2018-та година. Швейцарецът има 33 победи и 5 загуби досега през сезона, а погледът му вече е насочен къв US Open, където е петкратен шампион, но за последно стигна до титлата през 2008-ма година.


"Ще трябва да вложа много енергия и да се надяваме, че ще имам шанс, след 10 години, отново да направя нещо специално. Мисля, че схемата ще бъде изключително вълнуваща и нямам търпение да стане време за турнира", призна световният №2. През миналата година той записа четири победи, но отпадна на четвъртфиналите от Хуан Мартин дел Потро. Преди това обаче Маестрото спечели трофеите в Australian Open и Уимбълдън - постижение, което през този сезон не успя да дублира, тъй като отстъпи в Лондон на Кевин Андерсън на четвъртфиналите. 

 

Относно шансовете си в Ню Йорк Роджър посочи, че не се чувства фаворит. "Не съм фаворит, такива са Рафа и Новак, според мен. Аз съм доволен, че нивото ми е добро. Ще трябва да поработя, да свикна към различни топки", обеща той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини