Господарят!



20-08-2018 08:11 | Николай Драганов

Новак Джокович триумфира с безпрецедентен пълен комплект от всичките 9 надпревари от категория "Мастърс". Това стана след победа над Роджър Федерер с 6:4, 6:4 на финала на турнира в Синсинати - единственият трофей, който липсваше досега в кариерата му.


Сърбинът спечели осмата си "Мастърс" титла преди 5 години, когато за първи път триумфира в Монте Карло, а в Синсинати трябваше да премине през 5 изгубени финала, преди най-после да стигне до успеха. До този момент никой друг тенисист не е спечелил през кариерата си и деветте "Мастърс" титли.


Общо до този момент Ноле е спечелил 31 титли от тази категория, като изостаава с две зад Рафаел Надал. 


"Определено моментът е много специален - да стоя тук за първи път, печелейки трофея в Синсинати. Преминах през много трудни моменти, контузия, дълго време извън корта. Изглежда малко нереално, че съм отново на това ниво", призна след успеха си Джокович.


Във финалния двубой сърбинът надигра категорично Федерер, като стигна до крайния успех само след 1 час и 24 минути. Той вече води с 24 на 22 в преките двубои с швейцареца. Роджър така и не успя да намери своя ритъм и изигра слаб мач, белязан от 39 непредизвикани грешки.


"Поздравления за Новак, който написа история днес. Това е невероятно усилие - не само днес, но през цялата кариера, за да стигнеш до тук. Невероятно постижение. Трябва да си много горд, добра работа", обърна се Федерер към своя съперник след мача.


Победата изкачи Джокович до №6 в света. От началото на сезона на трева той е регистрирал 19 победи и само две загуби, което му донесе титлата от Уимбълдън и тази в Синсинати. По пътя към нея Ноле отстрани и действащия шампион Григор Димитров, който беше един от играчите, оказали се най-близо да го отстранят, но при 6:2 и 3:1 в полза на българина, Джокович успя да осъществи обрат. 

 

Общо в кариерата на Ноле титла в Синсинати е под №71 в ATP тура. Триумфът означаваше също така, че за 13-та поредна година той печели повече от една титла през сезона. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини