Джокович спря шампиона Димитров в Синсинати



17-08-2018 20:52 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Синсинати. Бившият водач в ранглистата надви шампиона от миналата година Григор Димитров с 2:1 сета в двубой, който по програма трябваше да приключи снощи, но заради дъжда беше прекъснат при 2:1 гейма за сърбина в третия сет. Днес при доиграването Джокович наложи волята си и продължава напред след успех с 2:6, 6:3, 6:4.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като имаше всички предпоставки да приключи срещата в своя полза още вчера. Спортист №1 на България имаше преднина от сет и 3:1 гейма във втората част, но една детинска грешка при смач в близост до мрежата позволи на Джокович да върне пробива за 3:3, след което тотално да вземе инициативата в срещата.

Това беше 9-и сблъсък между двамата, а Джокович се поздрави с 8-а победа. Загубата със сигурност ще коства на Димитров позиции в ранглистата, тъй като няма да успее да защити 1000 точки, които спечели в щата Охайо преди 12 месеца.

За Джокович време за почивка няма да има. Още след няколко часа той ще трябва да излезе на корта за двубоя си от четвъртфиналите в турнира срещу Милош Раонич, ако времето не обърка плановете на организаторите и днес.

Следващият турнир, на който ще видим в Игра Григор Димитров е US Open, който започва на 27-и август.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини