Димитров: Опитах, но Кевин беше невероятен



11-08-2018 11:37 | Николай Драганов

Григор Димитров напусна на четвъртфиналите "Мастърс" турнира в Торонто след категорично поражение от Кевин Андерсън. Все пак Гришо постигна две драматични победи, които успя да измъкне с много здрави нерви в решителен тайбрек на третия сет.


Вероятно и поради тази причина, българинът определи седмица като добра и не за първи път повтори своята максима, че не трябва да мисли твърде дълго в негативна посока след което и да е поражение.


"Просто ще остана позитивен. Седмицата беше добра за мен", коментира Гришо след поражението от финалиста от Уимбълдън с 2:6, 2:6.


Димитров не спести похвалите си за Андерсън, срещу когото водеше с 6:1 победи до вчерашния мач, но от последния им сблъсък насам южноафриканецът игра два финала в Големия шлем - постижение, с което все още Гришо не може да се похвали.


"Нямаше много, което да сторя срещу Кевин. Той остана много стабилен в трудните моменти. Заслужава всички похвали за мача. Успя да поддържа невероятно ниво през целия двубой. Нямаше много какво да направя. Опитах каквото можах, но не успях да вляза в преследване", призна Григор.


Следващият турнир за него е "Мастърс" надпреварата в Синсинати, където през миналия сезон той вдигна титлата. Тази година обаче жребият беше изключително неблагоприятен, като пътя към защита минава през последователни победи над потенциални съперници като Джокович, Надал, Зверев или Чилич още преди финала. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини