Джокович: Не се чувствах комфортно, разочарован съм



10-08-2018 15:33 | Станко Димов

Новак Джокович не скри разочарованието си след загубата с 1:2 сета от Стефанос Циципас на осминафиналите на „Роджърс Къп“ в Торонто. Сърбинът, който преди няколко седмици спечели за 4-и път Уимбълдън и вече има 13 титли от Големия шлем, пристигна в Северна Америка с големи очаквания, но след победите над Питър Полански и Мирза Башич „си намери майстора“ в лицето на 19-годишния грък.

„Знаех, че Циципас играе много добре, без никакво съмнение той заслужаваше победата повече от мен“, коментира Джокович след поражението с 3:6, 7:6 (5), 3:6.

„Не играх добре, особено от основната линия. Ретурите ми не функционираха както ми се искаше. Като цяло не беше двубоят, който исках да бъде. Но всеки има подобни дни“, допълни бившият лидер в световната ранглиста.

„Спечелих в два сета в първите два мача (срещу Полански и Башич), но и тогава чувствах, че не съм в най-добра форма. Не ми беше комфортно на корта. Опитвам се да намеря ритъм и постоянство. С всеки изминал ден се чувствам малко по-добре на тренировките, особено в играта от основната линия. Но днес се изправих срещу по-добър от мен тенисист, който беше безупречен във важните моменти. Имах своите шансове да се върна в третия сет, когато загубих подаването си. При 15:40 сгреших елементарен форхенд. Но, това е спортът. Трябва да приема случилото се и да се надявам, че в следващите дни ще се представя по-добре на тренировките. Трябва да продължа напред и се надявам, че в Синсинати ще бъда там, където ми се иска“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини