Григор: В момента Андерсън е фаворит, но...



10-08-2018 09:47 | Николай Драганов

Григор Димитров се класира за първи път на четвъртфинал от месец април насам, а това се случи на "Мастърс" турнира в Торонто след победи над Фернандо Вердаско и Франсис Тиафо.


И двата успеха бяха изключително драматични и извоювани чрез много здрави нерви, с успех в тайбрек на трети решителен сет. Те позволиха на Гришо да се класира на четвъртфинал, където тази вечер малко след 19:30 часа на централния корт ще срещне Кевин Андерсън.

 

Изморителният двубой срещу Тиафо пък очаквано принуди Григор да се откаже от мача на двойки, който трябваше да изиграе същата вечер. 


Срещу Вердаско българинът спечели мачбола чрез разиграване, продължило 35 удара, а срещу Тиафо Гришо изоставаше с 2:4 в тайбрека в края на двубоя. Общо в кариерата си Григор е спечелил 18 и е загубил 9 решителни тайбрека, а през този сезон е с 3:0 успеха.


Димитров пристигна в Торонто със спечелени едва три от последните му девет мача, но в Торонто доказа, че е готов да забрави негативните емоции във финалната част от сезона.


"Наистина не се фокусирах върху победите или загубите. Просто исках да работя и да започна да играя добър тенис, да изградя правилното поведение. И евентуално, ако правиш всичко правилно, печелиш. Тези дни бяха такива за мен", каза Димитров.


"Ясно е, че не играя най-добрия си тенис, но намирам начин да премина през тези мачове и мисля, че се подобрявам. С всеки мач, с всяка точка която изигравам, се чувствам по-уверен и по-стабилен на корта, и всичко си идва на мястото. Така че, да се надяваме, това е голяма стъпка напред за мен", добави Гришо след успеха над Тиафо.


"Имаше напрежение, защото трябваше да се връщам от пробив пасив и да сервирам така. Опитвах се да остана позитивен и да се справя. Тези ситуации са много коварни, но аз съм отдавна в тура - знам как да обръщам негативни ситуации и нещо, което трябва да преодолея, в нещо позитивно", обясни Димитров.


Към момента българинът, който спечели финалният "Мастърс" в Лондон през миналата година, се намира на незавидната 18-та позиция в класирането за заключителната надпревара този сезон. Ако иска са продължи да надгражда и да трупа точки, които да му позволят да се бори за актива си от миналата година, на първо време ще трябва да се справи с финалиста от Уимбълдън Кевин Андерсън, който застава на пътя му в Торонто.


"Той играе невероятно през цялата година. Като се имат предвид фактите и статистиките в момента, той със сигурност е фаворит. Но както казах, аз съм много мотивиран да продължа да се боря и да надграждам играта си. Това е, което искам. Искам да съм тук", каза Гришо относно следващия си съперник. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини