Нова драматична победа за Григор в Торонто



09-08-2018 20:35 | Николай Драганов

Григор Димитров записа втори драматичен успех на "Мастърс" турнира в Торонто.

Българинът се наложи със 7:6(1), 3:6, 7:6(4) над 20-годишния американец Франсис Тиафо в двубой от трети кръг на Rogers Cup.

С победата си Гришо успя да подобри представянето си през миналата година в тази надпревара, когато отпадна в трети кръг след загуба от Робин Хаасе.

Българинът показа както някои от най-добрите си страни в мача срещу Тиафо, така и някои сривове, които можеха да му костват ново поражение. Гришо обаче показа здрави нерви, преодоля спада от средата на втората и началото на третата част и успя да се поздрави с крайния успех.

На четвъртфиналите Гришо ще се изправи срещу победителя от двубоя между Кевин Андерсън и Иля Ивашка. 

Мачът започна с оспорван първи сет, в който Димитров първи допусна пробив, но веднага го върна, а в тайбрека буквално отнесе съперника си със 7:1 точки.

Втората част започна равностойно, но в средата ѝ Гришо допусна спад, изигра слаб сервис гейм с много грешки, изостана с 15:40 и още на първата точка за пробив пред Тиафо допусна двойна грешка. 

Сервирайки за сета, Тиафо изостана с 0:30, като на Гришо помогна и ястребото око, но американецът все пак изравни. Добра защита и нова негова грешка доведоха до първата точка за пробив за Григор в сета, но американецът се спаси, след това поведе с ас, а секунди по-късно затвори сета с уинър по диагонала след хубав сервис. 

В почивката между сетовете Димитров се прибра до съблекалнята, но за съжаление лошата серия продължи на старта на решителната трета част, която започна с ужасен сервис гейм на Димитров, който беше пробит на 0. 

Гришо се върна в мача, като успя да върне пробива след дълъг четвърти гейм. Малко по-късно българинът, и по-точно часовникът на корта, дадоха точка за пробив на Тиафо, но след кратка разправия със съдиите, Гришо все пак се спаси, при това с ас от втори сервис. 

При резултат 5:5 последва много дълъг сервис гейм на Гришо, продължил над 6 минути, в който българинът трябваше да спасява нови две точки за пробив, но се справи и поведе, а малко по-късно мачът влече в решителен тайбрек.

Тиафо първи успя да пробие в него и поведе с 4:2, но в този момент Григор се събра и не даде дори точка повече на съперника, пробивайки три пъти подаването му за крайната победа. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини