Тиафо, а не Раонич, е следващият съперник на Григор



09-08-2018 08:26 | Николай Драганов

20-годишният американец Франсис Тиафо ще бъде съперник на Григор Димитров в трети кръг на "Мастърс" турнира в Торонто.


Тиафо се наложи със 7:6(4), 4:6, 6:1 над бившия №3 в света Милош Раонич, след като се справи с две прекъсвания заради дъжд и подкрепата за Раонич на местната публика.


До този момент Тиафо и Григор не се срещали никога на корта. Това ще се случи за първи път днес след 18:00 часа българско време на централния корт в Торонто. 


Ако успее да запише втора победа на Rogers Cup след успеха над Вердаско, Гришо ще подобри представянето си от миналата година, когато отпадна в трети кръг от №52 в ранглистата Робин Хаасе. 


Американецът е под №41 в ранглистата, а по-рано през сезона спечели първата си титла от ATP в Делрей Бийч. Той е бил три пъти в трети кръг на "Мастърс" надпревара, а срещу Григор ще се опита за първи път да се класира на четвъртфинал.


Раонич, който в първия кръг успя да отстрани по категоричен начин 10-тия в схемата Давид Гофен, не успя да повтори играта си и напусна надпреварата, в която през 2013-та година игра финал.


"Мисля, че той успя да миксира сервиса си по-добре, особено към края на двубоя. Освен това правеше повече ретури. Аз също започнах да го правя във втория сет към края и преди прекъсването заради дъжда във втория сет. Но определено не сторих необходимото", коментира Раонич.


Франсис Тиафо наниза 6 аса срещу 20 за Раонич, но не допусна нито едва двойна грешка, докато канадецът стори това 5 пъти. Американецът успя да вкара 67% от първите си сервиси и да спечели 72% от точките при първи сервис и впечатляващите 83% при втори. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини