Федерер срещу Надал на полуфинал в Индиън Уелс



18-03-2011 04:10 | Николай Драгиев

Очакваното се случи. Рафаел Надал и Роджър Федерер ще се срещнат със сигурност поне един път в Индиън Уелс. Това ще стане в полуфиналите в турнира на двойки. Първи за там място си осигуриха Марк Лопес и Надал, а днес Федерер и партньорът му Станислас Вавринка оформиха мечтания сблъсък.

 

Вавринка и Федерер изиграха поредния си отличен мач и само за 64 минути надвиха победиха М. Ноулс/М.Мертинак с 6:1, 7:5.

 

Федерер и Вавринка са олимпийски шампиони от 2008 година в Пекин и от тогава не познават вкуса на загубата в своето партньорство при 9 поредни победи.

 

Надал и Лопес пък имат близо 20 победи като двойка при само 3 загуби. Те са и действащите шампиони в Индиън Уелс. От началото на годината те вече имат една титла - в Доха.

 

Интересното е, че Надал води с 2:0 на Федерер в мачове на двойки. На сингъл преднината му е от 14:8. В единият от случаите Надал и Карлос Моя побеждават тъкмо Федерер и Вавринка.

 

Двубоят ще е в нощта на петък срещу събота - около 03,00 часа българско време. За финал вече се класираха Ксавие Малис и Александър Долгополов.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини