Григор Димитров с изненадващо решение преди US Open



20-07-2018 13:33 | Станко Димов

Григор Димитров и неговият екип взеха изненадващо решение в подготовката за последния за годината турнир от Големия шлем – US Open.

За разлика от други години, този сезон българинът ще заграее за битките в Ню Йорк с участие само на задължителните „Мастърс 1000“ турнири в Канада (06.08-12.08) и Синсинати (12.08 - 19.08). Често в предишни години Димитров започваше турнето на твърди кортове в Северна Америка с участие на АТП 500 във Вашингтон, но този сезон е решил да пропусне надпреварата в американската столица.

Все пак не е изключена възможността Димитров да размисли и да се включи в Citi Open в последния момент, използвайки „уайлд кард“. В началото на седмицата дори се появиха информации, че българинът ще се върне на корта още за турнира в Атланта идната седмица, но това не отговаря на истината.

Миналата година Димитров достигна до осминафиналите във Вашингтон (загуби от Медведев) и „Роджърс Къп“ в Канада (загуби от Робин Хаасе), след което за първи път в кариерата си вдигна трофей от „Мастърс 1000“ сериите, печелейки в Синсинати без да загуби сет! На US Open българинът изненадващо отпадна още във втория кръг, където беше спрян от Андрей Рубльов.

За последно Димитров участва на Уимбълдън, където отпадна още в първия кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини