Джокович триумфира с титлата на Уимбълдън (снимки)



15-07-2018 18:02 | Николай Драганов

Новак Джокович триумфира с титлата на Уимбълдън за четвърти път в своята кариера след победа с 6:2, 6:2, 7:6(3) над Кевин Андерсън във финалния двубой.


Сърбинът извоюва титла №13 общо от Големия шлем, а Андерсън не успя и при втория си финал в турнир от турнирите от най-висок ранг. 


За Ноле това е първи голям трофей от 2016-та година насам, когато спечели за първи път „Ролан Гарос“, след което последва сериозен спад в кариерата му и дълго търсене на познатото ниво и форма.


С представянето си на Уимбълдън 2018, Джокович доказа напълно на себе си и на света, че все още е един от най-добрите играчи в историята. Ноле споделя шестата позиция по брой трофеи от Уимбълдън с Реджи Дохърти, Род Лейвър и Антъни Уайлдинг - по четири отличия. В общото класиране за титли от Големия шлем Джокович е на четвърто място, като пред него са само Роджър Федерер (20), Рафаел Надал (17) и Пийт Сампрас (14).


Заради по-ниския си ранкинг през този сезон (№21), Ноле стана най-ниско ранкираният играч с титлата от Уимбълдън от 2001-ва година насам, когато 121-вия Горен Иванишевич успя да спечели трофея. 

 

Що се касае до сблъсъците с Андерсън, сърбинът вече води с 6:1 победи, включително 3 от 3 на Уимбълдън. Във финалния двубой днес Ноле имаше известни проблеми единствено в третия сет, където му се наложи да спаси пет сетбола, но все пак успя да го стори и да стигне до тайбрек, който спечели категорично.

 

След този триумф Ноле ще се изкачи до №10 в света с актив от 3355 точки, а Андерсън ще бъде №5 с 4655 или на 45 точки пред шестия Григор Димитров. 

 

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛНИЯ ДВУБОЙ

 

ГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО НА НОВАК ДЖОКОВИЧ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини