Надал отдаде заслуженото на Ноле, коментира и покрива на Уимбълдън



14-07-2018 18:47 | Станко Димов

Рафаел Надал отпадна на полуфиналите на Уимбълдън, след като претърпя драматична загуба с 2:3 сета от Новак Джокович. Двубоят започна в петък, но беше прекъснат след третия сет и подновен днес. Срещата се игра под спуснатия покрив на централния корт, въпреки, че дъжд нямаше.

„Обикновено съм критичен към себе си, но днес направих много добри удари, разбира се, пропуснах и няколко топки, но се раздадох. Той ме победи, беше по-добър от мен, свърши си работата“, коментира Надал.

„Покривът? Съдията решава дали да се спусне покривът или не. Двубоят започна на закрито, така че по правилник трябваше днес да подновим при същите условия. Аз не мисля, че това е правилно, но това е моето мнение. Няма да коментирам темата за покрива, защото знам, че ще пишете само за това“, каза още Надал.

„Късмет? Аз не вярвам в късмета. Вчера на корта той (Джокович) беше по-добър. Днес също. Той спечели не заради късмета, а защото беше по-добър от мен. Това е“, добави световният №1.

„Сега излизам във ваканция. Гордея се със себе си и с постигнатото през последните месеци, особено след завръщането ми от контузия. Знам, че бях близо да спечеля още една важна титла в кариерата ми, но не съжалявам за нищо. Изиграх няколко страхотни двубоя тук, както на четвъртфиналите срещу Дел Потро, така и днес срещу Джокович“. 

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини