Роджър: Харисън няма какво да губи срещу мен



16-03-2011 14:32 | Станко Димов

Роджър Федерер е на няколко крачки от рекордна 4-та титла от силния турнир в Индиън Уелс. В ранните часове на утрешния ден швейцарецът ще се изправи срещу американеца Райън Харисън в спор за място на 1/4-финал в надпреварата.

 

Младият съперник на Роджър събуди сериозен интерес, след като до момента в турнира отстрани Жереми Шарди, Гилермо-Гарсия Лопес и Милош Раонич. Харисън, също както нашия Григор Димитров, е считан за част от бъдещата генерация, която ще завладее мъжкия тенис.


"Имах желание да наблюдавам няколко мача на млади играчи като Харисън и Раонич, но за съжаление до момента нямах тази възможност ", призна Федерер.


"Да, мисля, че новата генерация идва, след силното поколение на Мъри, Джокович, Надал и Дел Потро, на тяхната генерация като цяло. На хоризонта са няколко млади момчета, които очакваме отдавна. Това е страхотно, винаги е приятно, когато идват нови таланти.

 

Сега един от тях ще има възможността да играе срещу мен, което е голяма новина. Райън няма какво да губи от този мач. Сигурен съм, че той ще излезе на корта и ще бъде много агресивен. Ще опитва по всякакъв начин да ме победи, което е страхотно. Определено очаквам интересен мач", коментира Федерер.


"Спомням си преди години, когато подавах топките на турнира в Базел на един мач на Агаси, тогава не можех да си представя, че някога ще се изправя срещу него. Ето, че и това се случи.

 

Сега в тази сутуация е Харисън. Той може само да спечели от мача ни. Дори и да загуби с 6:0, 6:1 това няма значение", каза още Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини