Надал спечели петчасова петсетова драма с Дел Потро



11-07-2018 23:02 | Николай Драганов

Рафаел Надал се класира за полуфинал на Уимбълдън след драматична петсетова победа над Хуан Мартин дел Потро. 


Испанецът се наложи след 4 часа и 47 минути игра със 7:5, 6:7(7), 4:6, 6:4, 6:4 и ще се изправи за 52-ри път срещу Новак Джокович.


След като в последните 7 години Надал не беше достигал дори до четвъртфинал, през този сезон испанецът напомня за най-добрите си години в "Ол Инглънд Клъб", където е шампион през 2008-ма и 2010-та година.


Четвъртфиналният сблъсък между Рафа и Дел Потро беше №16 в съперничеството помежду им, като Надал записа победа №11 и трета на трева от три мача на тази настилка. 


Надал взе първата част след късен пробив в 12-тия гейм, а във втората част двамата си размениха по един пробив, стигнаха до тайбрек, където Дел Потро осъществи страхотен обрат от 3:6 точки и изравни резултата в сетовете. 


Отново късен пробив в 10-тия гейм реши третата част - този път в полза на аржентинеца, но в четвъртия сет Надал изравни резултат след пробив за 3:2. В решителния пети сет Надал показа по-здрави нерви и отново успя да пробие за 3:2, а след това на два пъти спаси общо пет точки за връщане на пробива и в крайна сметка затвори частта и мача в десетия гейм. 


В емблематична битка за място на финала Надал ще се изправи срещу Новак Джокович, който по-рано днес се наложи над Кей Нишикори с 3:1 сета. Съперничеството между двамата е едно от най-великите в историята на тениса, като Ноле води с 26:25 победи. Двамата играха за последно през тази година на полуфинала на турнира в Рим, когато победител беше Надал. 


Двамата са се срещали три пъти на трева - през 2007-ма година Надал печели полуфиналния сблъсък между двамата на Уимбълдън, а година по-късно печели финала в Куинс. Ноле взе реванш през 2011-та, когато спечели титлата на Уимбълдън след успех над Надал на финала. Именно през 2011-та за последно Надал достигна толкова далеч на Уимбълдън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини