Невероятно, но факт! Федерер е аут от Уимбълдън



11-07-2018 19:28 | Станко Димов

Чудото се случи! Шампионът от миналата година Роджър Федерер претърпя обрат от 2:0 до 2:3 сета в двубоя си срещу Кевин Андерсън от четвъртфиналите на Уимбълдън и напусна надпреварата. В отделните части южноафриканецът се наложи с 2:6, 6:7 (5), 7:5, 6:4, 13:11.

Федерер има за какво да съжалява, тъй като в третия сет пропусна мачбол при 5:4 в своя полза и сервис на Андерсън. Впоследствие това се оказа фатално не само за изхода на сета, но и за мача.

Финалната част пък се превърна в сериозна драма. Двамата взимаха подаванията си до 11:11, когато двуметровият тенисист осъществи пробив, който след това затвърди и за първи път в кариерата си се класира за полуфиналите на Уимбълдън.

Преди третия сет, който Андерсън спечели в края, Федерер беше в серия от 34 последователно спечелени сета в турнира. Освен това швейцарецът не беше загубил подаването си нито веднъж от началото на надпреварата. 

Андерсън, който миналата година игра на финал на US Open (загуби от Рафаел Надал), ще играе в петък срещу победителя от срещата Милош Раонич – Джон Иснър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини