Федерер не съжалява, че пропуснa сезона на клей



10-07-2018 14:17 | Станко Димов

В интервю за ESPN Роджър Федерер сподели, че решението да не играе на клей е било правилно. Припомняме, че за втора поредна година швейцарецът пропусна всички турнири на червено, за да бъде максимално свеж за приоритет №1 – Уимбълдън.

„Не размишлявах особено много за това решение, защото то е важно както за продължителността на кариерата ми, така и за моето семейство и моята съпруга. Беше добре да бъдем повече време заедно без да изпитвам напрежението от двубоите и да бъда в центъра на обективите“, коментира Федерер.

„Разбира се, че това ми помага и за сезона на трева. Ако не ми помогне за Уимбълдън се надявам, че ще проработи за US Open, който ми е втори приоритет“.

Швейцарецът призна, че в седмиците, в които е извън корта, върши много работи във фитнеса. „Когато съм извън игра за 3 месеца не означава, че си почивам. Около 6 седмици работя здраво във фитнеса, след това 4-5 седмици съм на тренировъчния корт, преди да си взема кратка ваканция“.

От началото на сезона Федерер е изиграл 31 двубоя, като е спечелил 28 от тях. Изключение правят само финалите в Индиън Уелс и Хале (където загуби от Хуан Мартин дел Потро и Борна Чорич) и втория кръг в Маями (загуби от Танаси Кокинакис).

В сряда Федерер ще се изправи срещу Кевин Андерсън в двубой от четвъртфиналите на Уимбълдън. Швейцарецът е фаворит №1 за трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини