Най-специалният корт за Федерер



07-07-2018 12:24 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за осминафиналите на Уимбълдън, след като в петък вечер победи с 3:0 сета германеца Ян-Ленард Щруф, в отделните части 6:3, 7:5, 6:2. С изключение на втория сет, който продължи 43 минути, Маестрото доминираше на корта и напълно заслужено продължава напред.

„Подхождам много сериозно към всеки един двубой. Никога не си позволявам да подценя съперника си“, коментира Федерер пред „Би Би Си“.

„Няма значение колко двубоя съм изиграл на Уимбълдън, особено на централния корт, където чувството винаги е неописуемо. Това е най-специалният корт за мен“.

Попитан за тактиката в двубоя с Щруф, 8-кратният шампион сподели следното: „Когато играеш срещу някой тенисист, който притежава силен начален удар е трудно да намериш ритъм, както и да се увериш, че си на шофьорското място докато мачът не е приключил. Щастлив съм, че успях да остана спокоен и да си свърша работата. Определено има от какво да съм доволен“.

В понеделник Маестрото ще се изправи срещу Адриан Манарино, а залогът ще бъде място на четвъртфиналите на Ол Ингланд Клъб. „Той обича да играе на трева. Бих казал, че се наслаждава на тениса си на тази настилка. Щастлив съм за него. Намира се в добра форма в последните седмици, но се надявам, че ще успея да го спра“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини