Федерер: Насочените към теб погледи винаги носят нерви



02-07-2018 10:40 | Николай Драганов

Роджър Федерер е истинска легеда на Уимбълдън, където през този сезон ще се опита да защити трофея си от миналата година и да спечели общо девета титла от най-стария тенис турнир в света. Но макар да е най-успешният играч в историята на тази надпревара, часове преди старта си Маестрото призна, че дори той е нервен, когато трябва да излезе на корта.


"Да си призная, все още е предизвикателство за нервите", каза Федерер в навечерието на първия си двубой тази година срещу Душан Лайович. Шампионът ще открие програмата на централния корт около 15:00 часа българско време. 


"Освен историята и митичността на това място, проблемът е, че не можеш да тренираш тук. Когато излизаш, винаги има несигурност и за двамата играчи. От една тиха седмица, изведнъж цялата атмосфера се променя и усещаш как всички погледи на насочени към теб. Това обиковено те прави малко нервен", обясни Федерер.


До момента той е прекарал 310 седмици на върха на ранглистата и е спечелил 98 титли в тура, включително 20 от Големия шлем. Но въпреки това да откриеш програмата на Уимбълдън за него остава специално усещане.


"Ти си на практика първия, който стъпва на централния корт. Това винаги изисква много от теб, но аз обичам усещането. Това е голяма чест. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, очаквам го с нетърпение и съм развълнуван", добави швейцарецът.


"Чувствам се добре. Бях уморен в началото на миналата седмица, тъй като играх 9 мача за 12 дни в Щуттарт и Хале. Но трите месеца почивка ми се отразиха добре, прекарах страхотна ваканция, време със семейство, тренирах, работих във фитнеса. Всичко се развие добре. Сега ми предстои много важен мач.

 

Уверен съм за него. Чувството е малко сякаш излизаш за финал. Ще бъде важно как ще се справя с нервите в началото на мача, но се надявам множеството големи мачове, които съм изиграл, да ми помогнат", пожела си Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини