Нишикори постави Григор сред потенциалните шампиони на Уимбълдън



01-07-2018 10:50 | Николай Драганов

Григор Димитров и Марин Чилич са способни да оспорят очакваната доминация на Роджър Федерер и Рафаел Надал на Уимбълдън. Това заяви бившият №4 в света Кей Нишикори.


Според японеца, Надал и Федерер са "на друго ниво" от останалите играчи в тура, но все пак има състезатели, които могат да поднесат изненадата на тазгодишния Уимбълдън.


"Роджър и Рафа, двамата са от друго ниво тази година, това е сигурно. Но, знаете, Чилич играе добре. Той може бъде много тежък съперник. Също така се справи добре през миналата година. Дими също е добър играч. Сигурен съм, че ще бъде труден турнир, защото Стан не е поставен, Джокович не сред Топ 10 на поставените. Ще бъде интересно", коментира Нишикори.


Японецът е поставен под №25 в схемата и ще открие турнира с мач срещу американския квалификант Кристиан Харисън. Нишикори разкри, че познава много добре своя съперник, тъй като са тренирали многократно заедно и са приятели. На Уимбълдън двамата за първи път ще се срещнат в официален мач.


"Израснахме заедно. Не е лесно да играеш срещу добър приятел. Познавам го много добре, тренираме заедно непрекъснато в академията. Ще играем официален мач един срещу друг за първи път, което е вълнуващо. Надявам се и двамата да покажем хубав тенис", заяви Нишикори. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини