Григор срещу Вавринка е черешката на тортата



29-06-2018 15:53 | Станко Димов

От официалния сайт на АТП публикуваха материал, посветен на 5-те най-интересни двубоя от първия кръг на Уимбълдън. Напълно очаквано, класацията води сблъсъкът между Григор Димитров и Стан Вавринка, които ще премерят сили в понеделник.

Ето какво пишат от АТП за дуела:

„Поемете си дълбоко въздух. Нито шестият поставен Григор Димитров, нито Стан Вавринка биха се надявали на подобен жребий, но фактът, че Вавринка е извън първите 200 на ранглистата направи дуелът между тях напълно възможен.
Връщайки се обратно в Лондон, където достигна до полуфиналите на Уимбълдън през 2014 и спечели Финалите на АТП миналата година, Димитров се надява да получи инжекция с вдъхновение. Той води с 4-2 победи в преките двубои с Вавринка. Българинът е спечелил последните 4 срещи, като победи Вавринка на полуфиналите в Куинс Клъб през 2014 с 6:2, 6:4. От началото на сезона Димитров е с 19 победи и 12 загуби.

Вавринка хвърли много усилия на тренировъчния корт и вярва, че е само въпрос на време да възвърне най-добрата си форма отново. През 2014 и 2015 той достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън, което го прави опасен опонент“.

5-те двубоя, които не трябва да се пропускат, според АТП:
Стан Вавринка – Григор Димитров
Ришар Гаске – Гаел Монфис
Борна Чорич – Данийл Медведев
Жереми Шарди – Денис Шаповалов
Доминик Тийм – Маркос Багдатис

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини