Томова: Не мога да повярвам, най-после го направих



29-06-2018 09:27 | Станко Димов

Виктория Томова се класира за основната схема на Уимбълдън за първи път в кариерата си. Софиянката записа три победи в квалификациите и днес ще научи името на съперничката си в първия кръг. От официалния сайт на турнира направиха специален материал по повод успеха на 23-годишната тенисистка.

„Това е сериозна психологическа бариера за мен“, каза Томова след успеха с 6:4, 6:7 (5), 6:3 над Анна Калинская. „Изключително щастлива съм, че успях да запазя спокойствие в третия сет и да спечеля двубоя. Във важните моменти бях уверена. Не мога да повярвам“.

Българката можеше да затвори двубоя в два сета, като при 5:4 във втората част сервира за мача, но в този момент допусна пробив на 0, след което загуби сета в тайбрек. „Бях много нервна“, призна Томова. „В края не мислех много за тези моменти и нещата се развиха в моя полза“.

През януари Томова дебютира в основна схема на турнир от Големия шлем като „щастлива губеща“ на Australian Open. Този път обаче българката си заслужи успеха и не разчита на прегръдка от съдбата. „Бях под огромно напрежение. Не можех да повярвам, че от шест момичета казаха моето име. Не исках да бъда в същата позиция отново, а да си гарантирам място в схемата на Уимбълдън за първи път. Изключително щастлива съм, защото това е любимият ми турнир“.

Томова сподели възхищението си към Григор Димитров и Цветана Пиронкова, които са достигали до полуфиналите в Лондон.

„Разбира се, че те направиха много за нашата малка страна, те се справиха великолепно. Цветана игра полуфинал и четвъртфинал, това е невероятно. Григор също. Това ме вдъхновява. Изключително щастлива съм, че най-накрая го направих“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини