Федерер: Ако децата ми не са щастливи, спирам с тениса



27-06-2018 11:50 | Николай Драганов

Семейството на Роджър Федерер ще има ключова роля относно решението му кога да спре с тениса. Това коментира не за първи път швейцарецът в навечерието на Уимбълдън, където ще защитава трофея си от миналата година.


Преди да се завърне триумфално на миналогодишния Australian Open, спекулациите относно неговото отказване бяха сериозно засилени. Но Федерер спечели 10 титли в последните 17 месеца, включително 3 от Големия шлем, макар да е близо до навършването на 37-годишна възраст. Въпреки това въпросът кога всичко ще свърши неизменно се върти в главите на всички в света на тениса.


"Моето семейство всъщност ще реши колко дълго ще продължа. Ако усетя, че децата ми не са щастливи, ако съм контузен и ако жена ми, която винаги ме е подкрепяла, не е щастлива, това ще има решаващо значение и турът много бързо ще приключи", призна Федерер.


В последните две години Маестрото значително промени програмата си, като участва на по-малко турнири и най-вече не играе в сезона на клей. Федерер настоя, че всичко това е премислено решение с оглед желанието му да бъде на най-добро ниво в турнирите, в които участва.


"Много е важно да не прекалиш. Всичко става монотонно. Сега имаме добър баланс. 17 години бях в брутален режим от януари до ноември. Сега искам да поддържам високо ниво за хората, които са си купили билети за турнирите, на които участвам. Те трябва да идват на корта знаейки, че "Роджър е дал най-доброто от себе си". Няма да бъда някаква сянка на себе си, която се подвизава на корта", обеща Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини