Вайда се колебаел за Джокович три дни



26-06-2018 13:18 | Станко Димов

Мариан Вайда ще остане главен треньор на Новак Джокович най-малко до Уимбълдън. Словакът се върна в щаба на сърбина през април, като първоначално уговорката беше за сезона на клей. Впоследствие обаче Джокович помоли Вайда да остане с него и за двубоите на тревни кортове. Самият Вайда сподели, че е останал изненадан, когато носителят на 12 трофея от Големия шлем се е обърнал към него.

„Този път е хубаво, но различно. Новак ме изненада като ме повика и помоли отново да се присъединя към неговия екип“, коментира Вайда пред Telegraph.

„Очевидно за мен беше удоволствие да го направя, но този път беше различно, защото неговият тенис не беше на същото ниво като преди и трябваше да започнем на чисто. Изключително доволен съм от начина, по който Джокович се представи тази седмица (бел.ред. миналата седмица в Куинс Клъб, където Ноле стигна до финала)“.

Словакът не гарантира, че под негово ръководство Джокович ще си върне формата от преди 2 години, когато нямаше конкуренция.

„Бях със смесени чувства, когато той ми звънна, защото не бях следил от близо година. В този период наистина исках да си бъда у дома и да се отдам на семейството си. Отне ми 3 дни разговори със семейството ми, преди да взема решението да се върна при Джокович“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини