Джокович: Победих един от най-добрите в света



22-06-2018 13:54 | Станко Димов

Новак Джокович постигна първата си победа над играч от Топ 5 за последните 18 месеца, след като се наложи с 6:4, 6:1 над Григор Димитров в осминафиналите на турнира в Куинс Клъб. За сърбина това беше седма победа от осем двубоя с българина. Ноле спечели 8 от последните 9 гейма в мача, продължил едва 65 минути.

„Все още съм в процес на намиране на формата ми“, коментира Джокович след двубоя. „Това беше голям тест. Играх срещу един от най-добрите тенисисти в света, който се чувства най-добре на тази настилка. Беше голямо предизвикателство за мен. Запазих концентрация, стремях се да играя най-добрия си тенис, особено след отличния първи двубой (срещу Милман)“.

Джокович взе първия сет с пробив в десетия гейм, в който Димитров помогна с две двойни грешки. До края на мача сърбинът загуби едва един гейм.

„Мисля, че успях да пречупя съпротивата му в десетия гейм. Той направи няколко двойни грешки в критичен момент и това ми помогна да извлека позитиви. В същото време сервирах добре когато се налагаше. Доволен съм от представянето си“, каза бившият лидер в световната ранглиста.

На четвъртфиналите Джокович ще срещне Адриан Манарино.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини