Ноле: Мач с Димитров е голямо предизвикателство за мен



20-06-2018 14:50 | Станко Димов

Новак Джокович започна сезона на тревни кортове с победа. Бившият лидер в световната ранглиста надви с 6:2, 6:1 Джон Милман и се класира за втория кръг на турнира в Куинс Клъб, където за последно участва през 2010-а година.

„Направих добър мач. Бях фокусиран и имах точния интензитет в ударите. Всеки удар работеше прекрасно. Мисля, че успях да го поставя под сериозно напрежение, особено в сервис-геймовете му, защото успявах да пласирам много ретури. Връщах началния му удар толкова добре, че успявах да го изтласкам от удобна позиция още с първия си удар. Няма как да не бъда доволен от старта на сезона на трева и то на турнир, на който не съм играл от 8 години“, коментира Джокович.

Сърбинът, финалист в Куинс Клъб от 2008-а година (загуби от Надал), ще играе във втория кръг с шампиона от 2014-а година Григор Димитров. В преките двубои Джокович има преднина 6-1 победи.

„В момента всичко е въпрос на тенис, на това да подобрявам играта си и да вдигам нивото си“, каза Ноле. „Мач срещу Димитров е голямо предизвикателство и за двама ни, особено за мен в този момент, когато нямам много изиграни двубои в последните 12 месеца“.

Джокович и Димитров само веднъж са играли на трева. Това се случи на полуфиналите на Уимбълдън през 2014-а година, когато сърбинът се наложи драматично с 3-1 сета, а впоследствие спечели и трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини