Григор: Трябва да победя Джокович



19-06-2018 21:31 | Tennis24.bg

Григор Димитров заяви, че е доволен единствено от победата в първия си мач на единично на трева през сезона. Българинът се класира за втория кръг на турнира в Куинс Клъб след труден успех над Дамир Джумхур с 6:3, 6:7(4), 6:3.

„Това беше един от тези мачове, в които единственото, от което можеш да бъдеш доволен, е победата. Със сигурност трябваше да направя някои неща доста по-добре, но това беше първият ми мач на трева, имаше известни колебания. Хубавото беше, че сервирах солидно и направих добри ретури, когато трябваше. Това са позитивни знаци за мен. Искам да извлека положителното и да продължа напред“, заяви Димитров, който е победител в турнира през 2014 година.

Българинът очаква във втория кръг бившия номер 1 в света Новак Джокович.

„За да печелиш турнири, трябва да минаваш и през такива срещи. Без значение в каква фаза на състезанието, рано или късно, трябва да побеждаваш тенисисти като Новак. Той направи много силен мач днес. Гледах го малко... Но аз съм тук, за да се боря. Ще се опитам да се представя по-добре, да намеря по-силната си игра“, каза Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини