Григор започна с победа в Куинс



19-06-2018 15:35 | Николай Драганов

Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира на тревни кортове от сериите ATP 500 в Куинс. 


Гришо се наложи с 6:3, 6:7(4), 6:3 над №29 в света Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина. Това беше трети успех от три мача на Димитров срещу този съперник и първи на трева.

 

Във втори кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двубоя между Новак Джокович и Джон Милман.


Турнирът в Куинс е първи за българина от "Ролан Гарос" насам, където допусна поражение в трети кръг от Фернандо Вердаско. Димитров е шампион в тази надпревара през 2014-та година, а през миналия сезон достигна до полуфиналите, където бе спрян от бъдещия шампион Фелисиано Лопес. 


Двамата размениха по един гейм на нула на старта на двубоя, а в третия Димитров успя да поведе след оспорван гейм. Няколко минути по-късно Гришо проби от първата си възможност в мача и поведе с 3:1. Сервирайки за затвърждаване, Димитров изостана с 0:40, но успя да отрази и трите точки за пробив и да се спаси, а до края на частта не допусна повече колебания.


Димитров и Джумхур сътвориха уникален гейм на старта на втория сет, преминал през множество равенства и цели осем брейкбола за Гришо, но босненеца да спаси всички от тях и да поведе с 1:0. Гришо моментално взе подаването си без да даде и точка на съперника, а още в следващия гейм, този път от първия опит, проби подаването на босненеца, а малко след това затвърди. При 3:2 обаче Димитров изостана с 15:40 и от втората си възможност Джумхур върна пробива.


Стигна се до тайбрек, на старта на който двамата размениха по един мини пробив. При 5:4 Димитров получи топките, за да изпълни два начални удара, но и двете разигравания бяха спечелени от Джумхур, което означаваше изравняване на резултата в сетовете след 7:4 точки в тайбрека.


Лошата серия на Димитров от начален удар за съжаление продължи и в третата решителна част, която започна с изоставане 0:40 в подаването му. Гришо спаси първата точка за пробив, но при втората Джумхур повече. За щастие още в следващия гейм на свой ред Димитров върна пробива, при това на 0.


Ключов се оказа осмия гейм в сета, в който Димитров спечели първата точка, а после поведе и с 15:30. След страхотен уинър от ретур при първи сервис на Джумхур, Димитров стигна до две точки за пробив, но босненецът успя да се измъкне. Последва обаче нова точка за пробив и този път Димитров я спечели след двойна грешка на съперника, получавайки възможност да сервира за мача. Гришо загуби една точка, но това беше всичко, което успя да измъкне Джумхур, а срещата завърши с ас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини