Федерер си пожела сервис като на Карлович и Иснър



14-03-2011 19:00 | Николай Драгиев

Роджър Федерер е може би най-завършеният като умения тенис играч в историята. Въпреки това, попитан кой удар би искал да вземе от арсенала на свой опонент, швейцарецът призна, че не би отказал малко по-мощен сервис...

 

"Добрият сервис винаги е за предпочитане. В такъв случай трябва да се избира от обичайните заподозрени. Тези, които могат да продуцират непрекъснато асове и сервиси, които не могат да бъдат върнати. Такива са Джон Иснър, Иво Карлович и Анди Родик. Това са момчета, доказали се в дълъг период от време," коментира Федерер.

 

По въпроса дали бекхендът с две ръце е по-ефективен, швейцарецът изтъкна че неговата игра е базирана на това да го изпълнява с една ръка и затова не би могъл да "използва" този удар от арсенала на Анди Мъри.

 

"Изглежда сякаш бекхендът с две ръце дава малко предимство. Но, ако анализирате, ще видите че има играчи, които се справят много добре и с една ръка. Това ти дава различни възможности на отделните настилки да варираш повече с играта си.

 

"Също така с две ръце е по-трудно да направиш добър контакт. Но вижте какво правят Джокович, Надл и Мъри с техните бекхенди, това е просто невероятно," анализира още бившият номер 1.

 

Дали обаче бекхендът на Мъри би паснал на играта на Федерер? "Не съм убеден колко ефективен би бил бекхендът на Мъри при моя стил. Смятам, че играта ми е поставена върху бекхенд с една ръка. Не съм сигурен и доколко моят форхенд би паснал на неговата концепция."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини