Федерер гладен за победи след дългата пауза



14-06-2018 10:43 | Станко Димов

Роджър Федерер изигра първия си двубой от близо 3 месеца насам. В сряда швейцарецът направи обрат с 3:6, 6:4, 6:2 над Миша Зверев и се класира за четвъртфиналите на турнира на трева в Щутгарт.

„Три месеца са много време, много повече от почивката след края на сезона. Щастлив съм, че успях да се завърна на корта с победа. Не беше лесно, в първия сет пропуснах няколко възможности, а в същото време той (Зверев) взе правилните решения във важните моменти“, коментира Федерер.

„След това успях да намеря път, да намеря ритъма си. Доволен съм от начина, по който играх. Изключително щастлив съм, че отново съм в тура. Записах добър старт“.

Федерер ще свали от върха на ранглистата Рафаел Надал, ако успее да се класира за финала в Щутгарт, т.е. да запише още две победи. 36-годишният тенисист не беше играл от края на март, когато изненадващо загуби в първия си двубой в Маями от Танаси Кокинакис. Впоследствие Федерер реши за втора поредна година да пропусне сезона на клей в Европа.

„Загубих последните си два двубоя, така че съм щастлив, че се завърнах на победния път. Добре е, че записах позитивен старт тук“, каза още Федерер, който преди фиаското в Маями, отстъпи на Хуан Мартин дел Потро на финала в Индиън Уелс.

Миналата година Федерер отпадна на старта в Щутгарт (загуби от Томи Хаас). На четвъртфиналите Маестрото ще срещне Гуидо Пея (Аржентина) или Пражнеш Гунесваран (Индия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини