20 000 приветстваха Халеп на стадиона в Букурещ (видео)



20 000 приветстваха Халеп на стадиона в Букурещ (видео)
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-06-2018 12:22 | Николай Драганов

Световната №1 и шампионка при жените от "Ролан Гарос" 2018 Симона Халеп беше посрещната от 20 000 души на националния стадион в Букурещ при завръщането си в родината с трофея от Откритото първенство на Франция.


"Благодаря ви много, че сте дошли тук тази вечер. Много исках да бъда тук, за да се насладим заедно на този трофей. Пристигнах днес и съм дори по-щастлива, отколкото бях на корта в Париж", обърна се Халеп към събралото се множество, което скандираше познатото "Си-мо-на, Си-мо-на!".


"Моментът е много емоционален, не очаквах това, наистина е много специцално. Гордея съм, че съм румънка, както винаги съм казвала. Винаги съм вярвала, че независимо от факта, че идвам от малка страна, е възможно да постигна това страхотно постижение", добави Халеп.

 


"Където и да ида, виде сте с мен, което е най-хубавото нещо. Атмосферата в Париж беше страхотна и всички ми казаха, че за първи път трибуните пеят националния химн по този начин. Благодаря, направихте нещо невероятно. Пътят беше дълъг, благодаря на своите треньори, на семейството си, без които нямаше да успея", подчерта румънката.


"Надявам се, че ако вярваме в себе си повече, ако вярваме на 100% че сме силни, можем да постигнем всичко. Но преди всичко това, трябва да мечтаем", обобщи Симона Халеп, която получи символичен ключ на града от кмета на Букурещ. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини