Тийм се класира на първия си финал в Големия шлем



08-06-2018 16:19 | Станко Димов

Доминик Тийм е първият финалист на „Ролан Гарос“. Австриецът, поставен под №7 в схемата, се наложи с 3:0 сета над сензацията в турнира Марко Чекинато, в отделните части 7:5, 7:6 (10), 6:1.

В неделя Тийм за първи път в кариерата си ще играе във финал на турнир от Големия шлем. Неговият съперник в спора за трофея ще бъде определен от двубоя между Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро.

През последните два сезона Тийм неизменно отпадаше на полуфиналите във френската столица, но този път успя да направи следващата крачка.

Победата беше 35-а за Тийм от началото на сезона. Той стана вторият австриец (след Томас Мустер), който се класира за финал на турнир от Шлема.

Чекинато пък напуска надпреварата с високо вдигната глава. Той започна надпреварата като №72, а от понеделник ще дебютира в Топ 30. Италианецът успя да отстрани трима от поставените – Пабло Кареньо Буста, Давид Гофен и Новак Джокович, но срещу Тийм силите му свършиха.

„Марко заслужава поздравления, той направи невероятен турнир. Тайбрекът на втория сет беше от изключително значение за успеха. Сега трябва да се възстановява, ще се опитам да гледам малко от втория полуфинал“, каза щастливият победител.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини