Надал продължава без загубен сет



04-06-2018 16:42 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на „Ролан Гарос“ без да загуби сет. Водачът в световната ранглиста се наложи с 6:3, 6:2, 7:6 (4) над една от приятните изненади в турнира Максимилиан Мартерер, като записа своята победа №900 в професионалния тур.

Освен това успехът е №234 в турнири от Големия шлем, по който показател се изравни с Джими Конърс на третата позиция в историята. Преди тях са само Роджър Федерер (332) и Новак Джокович (244).

Надал спечели сравнително безпроблемно първите два сета в двубоя, но в третия интригата се съживи. Причината беше страхотната игра на Мартерер, който се държа като равен с равен с 10-кратния шампион. В крайна сметка заслужено се стигна до тайбрек, в който испанецът беше победител.

„В началото бях малко по-дефанзивен, не знаех точно какъв стил да играя. След като върнах пробива в първия сет се стабилизирах. Имаше някои моменти, в които играта беше много оспорвана, с равностойни точки, които можеха да отидат в двете посоки.

Исках да спечеля колкото се може по-бързо, но не винаги се получава. Всяка среща започва от нулата, не знаеш колко ще продължи. Важното беше, че се справих с трудните моменти, с важните моменти в третия сет и в тайбрека, където бях малко по-агресивен“, коментира Надал.

В спор за място на полуфиналите Надал ще премери сили с Диего Шварцман, който по-рано през деня обърна от 0:2 до 3:2 сета Кевин Андерсън – 1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (0), 6:2. Това беше първият случай в кариерата на Шварцман, в който той обръща мач от 0:2 сета пасив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини