Григор Димитров: Нужна ми е почивка и разбор на сезона



01-06-2018 17:36 | Tennis24.bg

Григор Димитров не скри разочарованието си след отпадането от „Ролан Гарос“. Българинът отново не успя да прескочи третия кръг в турнира и отстъпи с 0:3 сета пред Фернандо Вердаско, в отделните части 6:7 (4), 2:6, 4:6.

Димитров имаше своите шансове в първата част, когато пропусна 4 сетбола при 6:5 и сервис за Вердаско, а впоследствие допусна обрат в тайбрека, след като имаше преднина 3:1 точки.

„Жалко че загубих, защото се чувствах добре чисто физически. Мисля, че просто загубих самообладание твърде рано, след като загубих първия сет. Продължавам да отпадам в третия кръг в Париж и въпреки че харесвам много този турнир, по някаква причина не се справям достатъчно добре на него“, каза Димитров след загубата срещу Вердаско.

„Нужна ми е кратка почивка и разбор на случилото се през сезона на клей. Сега приоритет номер 1 за мен е да спра да играя за известно време, да погледам малко други мачове и да подобря собственото ми представяне“, добави българинът.

„Тегля чертата и прехвърлям на следващата глава. В тениса една седмица почивка може да ти преобърне сезона и това се е доказвало многократно в миналото“, завърши Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини