Надал коментира оставката на Зинедин Зидан



01-06-2018 11:46 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира с лекота за третия кръг на „Ролан Гарос“, след като надви аржентинеца Гуидо Пея с 6:2, 6:2, 6:2. На пресконференцията след успеха испанецът беше попитан за коментар за изненадващото решение на Зинедин Зидан да напусне треньорския пост в Реал Мадрид, след като в последните 3 години неизменно изведе клуба до триумф в Европа. Надал, ревностен привърженик на Реал, не скри изненадата си от решението на гологлавия французин.

„Той каза, че искал да продължи напред. Това е, което чух, не знам много“, каза Надал. „Това е ден, който не е много приятен за семейството (на Реал), защото напуска страхотен човек. Зидан е човек, който направи много за клуба. Той винаги е демонстрирал изключително поведение. Дори когато си тръгва, да не забравяме, че преди всичко е нормален човек. Той имаше страхотна кариера като футболист, а след това и като треньор“.

„В трудните моменти Зидан винаги се усмихваше. Никога не критикуваше играчите си или клуба. Миналата зима нещата не се развиваха добре за него, но той никога не се оплака. Той просто се довери на играчите си и прие спорта такъв какъвто е: понякога печелиш, понякога губиш.

Има добри и лоши моменти. Единственото негативно е, че той беше много важен за Реал Мадрид. Зидан е страхотен пример за младите хора и обществото като цяло. Съжалявам, че си тръгва, но да се надяваме – както и президентът каза, че ще го видим отново скоро“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини