Няма друг като Родик: Анди с поредна култова пресконференция



12-03-2011 19:31 | Станко Димов

Бившият номер 1 в света Анди Родик за пореден път демонстрира уникалното си чувство за хумор. Официалната пресконференция на американеца на турнира в Индиън Уелс се превърна в истинско шоу за журналистите, които бяха заели местата си в пресцентъра. Разбира се за доброто настроение помогна и Новак Джокович, който също бе заел позиция сред репортерите.


Всичко се развиваше по план - Родик говореше за титлата в Мемфис, за победите над Чили за Купа "Дейвис", но дойде моментът, в който попитаха американеца какво мисли за победната серия на Новак Джокович.


"Джокович? Какво да кажа, той е залата, виждам го. Мисля, че той и Чарли Шийн винаги са от печелившата страна", каза Родик, след което изригна: "Човече, махни се от тук, не мога да говоря за теб в твое присъствие, неудобно ми е". "Следвай ме в "Туитър", прикани го Джокович. "Защо? Ти никога не пишеш нищо забавно," репликира го американецът.


Хванал веднъж шеговития тон Родик не се спря пред нищо. Дойде и въпросът защо си е тръгнал толкова рано от партито преди откриването на турнира.


"Не, не останах разочарован. Купонът беше страхотен, както винаги. Миналата година имаше булдог на скейтборд, тази кучета с фризби. Очаквам с нетърпение да видя какви трикове с кучета ще измислят догодина", коментира Родик в характерния си стил.


Все пак Родик премина в сериозен тон и отговори на въпроса за Джокович. "Вижте, много пъти съм водил тази дискусия с вас журналистите. Преди две години много от вас писаха, че Ноле не заслужава да бъде в Топ 10 с играта, която показва. Никога не съм мислил, че всичко на корта приключва с Роджър Федерер и Рафаел Надал. Все още мисля, че Анди Мъри е близо до големите победи. Относно Джокович - в момента той наистина играе невероятно, уверен е в себе си. Бъдете сигурни в едно - всичките му успехи сега са плод на адски много труд", коментира Родик.


Първият съперник на Анди в Индиън Уелс ще бъде неговият сънародник Джеймс Блейк. До момента двамата имат 10 срещи, от които Родик е излизал като победител в 7 от случаите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини