Димитров: Физическата част беше перфектна



31-05-2018 10:01 | Николай Драганов

Григор Димитров изравни най-доброто си постижение на "Ролан Гарос", като се класира за трети кръг след драматична петсетова победа над Джаред Доналдсън. В края на двубоя Гришо пречупи съперника благодарение на по-добрата си физическа подготовка, а камерите успяха да уловят как българинът целуна краката си в знак на благодарност, че са го извели до успеха.


"Страхотно е да спечелиш мач в пет сета. Остава в съзнанието си, пазиш го там, особено ако е на "Ролан Гарос"... Това беше един от онези мачове, в които не играя най-добрия си тенис, но успявам да спечеля. И когато едно нещо не върви добре, физическата част беше перфектна", коментира Димитров след победата над младия американец, дошла след 4 часа и 20 минути на корта.


"Знам какво е чувството, когато започнеш да имаш крампи в края на мача. Така че мисля, че просто се опита да намери друг начин", коментира Димитров любопитната ситуация, при която Доналдсън изпълни сервис отдолу, а ретутър на Димитров излезе в аут. "Беше умно от негова страна", призна Гришо. Малко по-късно в сета американецът повтори упражнението, но този път не спечели точката. 

 

Съперник на Григор Димитров в следващия кръг ще бъде испанският ветеран Фернандо Вердаско. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини