Джокович продължава по план



30-05-2018 16:57 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция. Поставеният под номер 20 сърбин пласира 39 печеливши удара и победи испанския квалификант Хауме Мунар със 7:6(1), 6:4, 6:4 за 2:18 часа.

Мунар стартира мача с пробив, но със серия от четири поредни гейма белградчанинът обърна до 4:1, а при 5:3 сервираше за сета, но също допусна пробив. В последвалия тайбрек Джокович изяло доминираше и даде само точка на съперника.

Сърбинът пропиля ранен пробив аванс във втората част, но успя да стигне до втори брейк за 5:4, след което затвори сета при собствен сервис. В третата част бившият номер 1 в света Джокович реализира единствен пробив за 4:3, което се оказа решаващо.

"Доволен съм, че спечелих в три сета. За първи път се срещам с него. Той е с десет години по-млад от мен и някак си не съм си представял, че ще играя на толкова високо ниво срещу толкова по-млад съперник. Той има страхотни качества. Знам, че негов ментор е Рафа Надал", коментира сърбинът. "Условията се промениха в хода на мача. Топката започна да отскача по-високо, но аз съм свикнал да се адаптирам бързо", допълни той.

Следващият съперник на сърбина ще бъде поставения под номер 13 Роберто Баутиста Агут (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини