Муратоглу: Григор има проблеми със сервиса



30-05-2018 12:06 | Tennis24.bg

Експертът на „Евроспорт“ Патрик Муратоглу коментира доколко сериозни са шансовете на Григор Димитров за силно представяне на „Ролан Гарос“. Бившият треньор на българина анализира подробно играта на световния номер 5 в новия епизод на своята рубрика „Треньорът“.

„Клеят определено не е най-добрата настилка за Григор Димитров. Той никога не е преминавал третия кръг на „Ролан Гарос“, а тази година отпадна още в първия кръг на турнирите в Мадрид и Рим. Най-явни са проблемте при сервиса му - Григор е загубил 24% от сервис геймовете си, а в 56% от случаите е бил изправен пред пробив“ припомни Муратоглу.

„Вторият сервис на Димитров е по-добър, но дори тогава му липсва достатъчно скорост. Средната скорост на втория му сервис на турнирите на клей тази година е 152 км/ч, което е доста по-малко от скоростта при Доминик Тийм (162 км/ч) и Александър Зверев (164 км/ч). Това се дължи на техниката при сервиса му. Подготвяйки се за удара, лакътят на Димитров остава доста ниско - значително по-ниско в сравнение с това, което се наблюдава при Роджър Федерер, който използва идентична техника. Времето, което българинът губи при замаха, не може да бъде наваксано и поради тази причина сервисът губи скорост.“ сподели още треньорът на Серина Уилямс.

„Този бавен сервис съвсем очевидно улеснява противниците му при ретура - в тези ситуации Димитров е отиграл само 23% от следващите топки в рамките на корта. В мача му срещу Рафаел Надал на турнира в Монте Карло испанецът спечели 74% от точките при втори сервис на Димитров. Ясно е, че ако иска да направи нещо голямо на „Ролан Гарос“, Григор трябва много сериозно да поработи върху този елемент от играта си“ завърши анализа си експертът на Евроспорт.

Във втория кръг на „Ролан Гарос“ Григор Димитров ще срещне американеца Джаред Доналдсън, който понастоящем е на 57-мо място в световната ранглиста. Мачът е трети от днешната програма на корт номер 18, като първата среща ще започне в 12:00 ч. българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини