Григор Димитров: До 11 години играех само на клей



28-05-2018 12:14 | Станко Димов

Григор Димитров прескочи първия кръг на „Ролан Гарос“, след като постигна чиста победа с 3:0 сета над „щастливия губещ“ Мохамед Сафуат. Най-добрият български тенисист първоначално трябваше да играе с Виктор Троицки, но минутки преди двубоя сърбинът се отказа заради контузия.

В подготовката си за „Ролан Гарос“ Димитров показа противоречиви резултати. Той започна силно сезона на клей и достигна до полуфиналите в Монте Карло и четвъртфиналите в Барселона, където беше спрян съответно от Рафаел Надал и Пабло Кареньо Буста. Посдледваха обаче ранни отпадания в Мадрид и Рим, които смъкнаха българина до 35-о място в класацията за представяне на клей през сезона.

„Израснах на клей. Мисля, че бях на 11 или 12 години, когато за първи път играх на твърд корт. Преди това играех само на клей. Никога не съм бил далечен на тази настилка. Винаги ми е харесвало да играя на клей“, коментира Димитров, цитиран от официалния сайт на „Ролан Гарос“.

„Винаги съм мислил, че мога да се представя по-добре и искам да се представя по-добре. Знам, че един ден ще постигна по-добри резултати. Мисля, че играта ми става по-добра всяка година. Започвам да се движа все по-добре, да играя по-добре на клей“, добави българинът.

Димитров коментира и представянето на съперника си Сафуат: „В началото той беше много нервен и аз го усещах. Особено в първия сет, както и в някои моменти от втория. Но когато няма какво да губиш, започваш да удряш топката по-добре, да сервираш по-добре. Всичко му се получаваше. Аз просто изчаквах моя момент, в който ще мога да нанеса удар и да взема победата“.

Във втория кръг Димитров ще играе с американеца Джаред Доналдсън. Двамата не са се срещали до момента. При нова победа, българинът ще защити точките от миналата година, когато беше спрян от Пабло Кареньо Буста в третия кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини