Кой е Джаред Доналдсън - следващият съперник на Григор?



28-05-2018 09:44 | Николай Драганов

Григор Димитров започна със солидна победа участието си на тазгодишния "Ролан Гарос", а още един успех ще означава изравняване на постижението му от миналата година, когато достигна до трети кръг. На пътя му това да се случи стои Джаред Доналдсън - 21-годишен американец, който в момента е под №57 в световната ранглиста.


Доналдсън достигна рекордното за себе си 48-мо място в света през март тази година, след като достигна до полуфинал на ATP 500 турнира в Акапулко. От началото на сезона той има 10 победи и 13 поражения, като не може да се похвали с добри резултати от въпросния турнир в Акапулко насам. На практика от края на февруари, когато загуби от Кевин Андерсън, американецът не е записвал повече от от две победи в един турнир. 


За последно той участва на турнира в Женева, където загуби във втори кръг от Стан Вавринка. Преди това в сезона на клей Доналдсън записа четири поредни поражения в първи кръг, съответно от Пабло Кареньо Буста, Роберто Баутиста Агут, Рожерио Дутра Силва и Алберт Рамос-Виньолас. Най-големият му успех е класирането на четвъртфинал на "Мастърс" турнира в Синсинати през 2017-та година, спечелен от Григор Димитров. 


Що за човек е Джаред Доналдсън, какви са интересите му извън тениса и какви книги чете? На тези и други въпроси отговори в интервю през март пред официалния сайт на ATP самият американец. 


"Винаги съм се интересувал от правенето на големи пари. Баща ми гледаше новините, а аз слушах за големи бизнес сделки. Когато бях в училище, той направи на мен и сестра ми акаунти, с които да участваме на борсата. Имахме по 3000 долара, а той ми остави да ги контролирам както преценя. Бях млад и не разбирах какво точно се случва. Мисля, че купих акции в "Найк", които харесвах и познавах. Така започна интересът ми в сферата на финансите", разказва Доналдсън. Именно в тази сфера, под някаква форма, вероятно ще се развива след тениса, признава той.


"Атлас изправи рамене" на Айн Ранд пък е любимата му книга, споделя американецът. "Нещо, което наистина ми подейства силно, е идеята ѝ за индивидуализма. През целия ми живот бях учен, че мога да сторя всичко, което преценя. Да имаш това качество е голяма част от индивидуализма. Честно казано, никога не съм чел друга подобна книга. Беше ми много интересна и определено оформи идеята ми за самия мен и какъв бих искал да бъда като човек", признава американецът.


Джордж Вашингтон пък е историческата фигура, на която Доналдсън се възхищава най-много. "Той успява да превърна следвоенните САЩ в просперираща държава. Това е възхитително", казва тенисистът. Отвън политиката, неговият пример за подражение е легендарният боксьор Мохамед Али. 


Запитан какво би считал за успешна кариера в тениса, Доналдсън отговаря така: "Моята кариера в тениса ще бъде успешна, ако в края на краищата, независимо от това какво се случи, аз имам чувството, че всеки ден съм отивал на корта и съм давал всичко от себе си, опитал съм да направя най-трудното и съм направил всичко възможно, за да бъда успешен тенисист. Ако сторя това, няма да има за какво за съжалявам". 


Двубоят между Григор Димитров и Джаред Доналдсън от втори кръг на "Ролан Гарос" ще бъде в сряда, като двамата никога не са срещали до този момент в ATP тура. Успех на Гришо ще означава негова победа №50 в турнири от Големия шлем. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини